0
0 مورد در سبــد خدمات
0
0 مورد در سبــد خدمات
0
0 مورد در سبــد خدمات
  • طراحی سایـتویــژه
  • دیجیتال مارکتیـنگ
  • گـرافیـک و برنـدینـگ
  • ارتباط با ما
0
0 مورد در سبــد خدمات

راهنمای انتخاب نام دامنه

نکات مهم در انتخاب نام دامنه

نکات مهمی که برای موفقیت بیشتر وب سایت باید آنها را رعایت کنید…

دامنه کوتاه تر بهتر است

دامین کوتاه به یاد ماندنی تر است. سعی کنید برای دامنه خود از کمترین کلمات استفاده کنید تا هم کاربران بتوانند نام دامنه را به خاطر بسپارند. از طرفی موتورهای جستجو نیز رتبه بهتری به سایت و دامنه شما خواهند داد.

دامنه معنی دار بهتر است

سعی کنید نام دامنه انتخابی ، معنی دار باشد. از یک کلمه با معنا استفاده کنید سعی کنید تمام تمرکز خود را در انتخاب کلمه با کاراکتر کمتر و حتی الامکان دامنه تک کلمه ای جمع آوری کنید.

دامنه مرتبط با فعالیت شما باشد

سعی کنید از کلمه ای استفاده کنید که مرتبط با حیطه کاریتان است. به این صورت حتی اگر شخصی تا به حال وب سایت شما را ندیده باشد هم فقط با دیدن نام وب سایت شما از حوزه ی فعالیت کاریتان مطلع میشود.

انتخاب نام دامنه انگلیسی بهتر است

اگر قصد دارید که یک وب سایت انگلیسی راه بیندازید که حتما باید از نام های پر معنی انگلیسی استفاده کنید تا موتورهای جستجو و کاربران به راحتی با سایت شما ارتباط برقرار کنند.
حتی اگر در ایران قصد فعالیت دارید باز هم انتخاب یک نام انگلیسی معنی دار بسیار بهتر است و سعی کنید حتی المقدور از کلمات فینگلیش صرف نظر کنید.

کلماتی با املای آسان برای نام دامنه بهتر هستند

سعی کنید از کلماتی که املای پیچیده ای دارند به طوری که اکثر افراد آن را به اشتباه تایپ میکنند، استفاده نکنید. اگر شما نامی را برای وب سایت خود انتخاب کنید که از لحاظ املایی پیچیده است و اگر کاربران یک یا دو کلمه را تایپ نکنند یا اضافی تایپ کنند به سایت دیگری خواهند رفت که از نام دامنه شما سو استفاده نموده است.

تلفظ زیبای دامنه بهتر است

با انتخاب کلمات زیبا و آهنگین می توانید نام سایت خود را ماندگارتر کنید به طوریکه به آسانی توسط کاربران به خاطر سپرده شود. استفاده از ارقام بلامانع است، اما دقت کنید از ارقام مرتبط با مفهوم سایت استفاده کنید.

ترکیب مناسب کلمات دامنه بهتر است

اگر میخواهید از دامین های چند کلمه ای استفاده کنید ، حتما از لحاظ دستور زبان فارسی یا انگلیسی پیروی کنید تا به شکلی صحیح و به دور از هیچگونه غلط املایی در کنار یکدیگر قرار بگیرند و یک جمله یا کلمه معنی دار را تشکیل دهند.

پسوندهای دامنه بیشتری خریداری کنید

سعی کنید اگر آدرسی را ثبت کردید حداکثر پسوند های آن را خریداری کنید. به طور مثال com, net, org, co, ir اگر سایت شما پر بازدید شد و در بین کاربران وجه خوبی پیدا کرد، افراد دیگر از نام دامنه شما با پسوندهای دیگر سوء استفاده نکنند و به نوعی رقیب شما نشوند.

انتخاب کلمات کلیدی در نام دامنه بهتر است

یک عامل مهم در انتخاب نام دامنه اینست که یک کلمه کلیدی مرتبط با فعالیت خود را در نام دامنه بگنجانید تا هم رتبه وب سایت شما در بین موتورهای جستجوگر بالاتر رود و هم توسط کاربران بهتر شناخته شوید.

خط فاصله و عدد بین کلمات دامنه خوب نیست

جدول پسوند های دامنه به همراه معنی و توضیحات

پسوند دامنه ها چه معنایی دارند و یا هریک برای چه کاری مناسب هستند

دامنه معنی و کاربرد
com  معروفترين و پر استفاده ترين پسوند براي دامنه هاي سايتهاست.com مخفف Commercial به معناي تجاري است. البته بسياري از سايتهاي همه منظوره نيز از پسوند com استفاده ميکنند.
 net  مخفف واژه Network به معني شبكه ميباشد و عموما توسط شركتهاي ارائه دهنده خدمات اينترنتي و شبكه هاي اطلاع رساني مورد استفاده قرار مي گيرد.
 org  اختصار واژه Organizations به معني سازمان ‌، تشكيلات‌ ميباشد و معمولاْ توسط مؤسسات و سازمانهاي غير انتفاعي كه غالباْ فعاليت غير تجاري (يا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار مي گيرد.
 edu  مخفف واژه Education به معني آموختن دانش ميباشد؛ و براي مقاصد تعليمي چون پايگاههاي آموزشي به كار ميرود.
 gov  اختصار واژه Goverment به معني دولت ميباشد و اين پسوند مربوط به نهادهاي دولتي است.
 biz   مخفف Business به معني تجارت ميباشد كه خــاص سايتهاي شغلي – تجارتي به ويژه خدمات مربوط به تجارت الكترونيكي، ايجاد گشته است.
 int   اختصار واژه International به معني بين المللي ميباشد كه حوزه اينترنتي سازمان هاي بين المللي را نشان مي دهند.
 inf  اختصار واژه Information به معني اطلاعات ميباشد كه در سايت هايي مورد استفاده قرار مي گيرد كه بنحوي با امر اطلاع رساني در هر موردي، مرتبط مي باشند. انواع اطلاع رساني در رشته هايي مانند علوم، معرفي محصولات، معرفي خدمات و … اختصاص يافته اند.
 web  پسوند سايتهايي كه به مباحث Web مي پردازند.
online  مربوط به کسب و کار ها و خدمات online
 name اين اولين نوع پسوندي است كه خاص افراد (اشخاص حقيقي) ايجاد شده است. در حقيقت كليه افرادي كه به هر منظور شخصي مي خواهند براي خودشان Website ايجاد كنند ميتوانند از اين پسوند استفاده کنند.
 ac پسوند دامنه ملی جزاير آسكنشن (Ascention Islands) است. از طرفي براي مراكز ارائه دهنده سرويس است ميباشد به شرطي كه اداره كامپيوتري، اينترنتي؛ بدون هر گونه وابسته اي،نيروها جديدي استخدام نمايد.
 ws  پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و مي تواند هر نوع وب سايتي را در بر گيرد.
 us اين نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور آمريکا است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (us) بمعنی (ما) مورد استقبال قرار گرفته است.
tv اين نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور توالو (Tuvalu)است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه های تلويزيونی و ماهواره ای قرار گرفته است و برای اين منظور نيز مورد استفاده قرار ميگردد.
museum سايتهاي داراي اين پسوند، مخصوص موزه ها مي باشد.
aero اين پسوند مختص سايتهاي مرتبط با حمل و نقل هوايي می باشد.
mil اين پسوند مربوط به سايتهای نظامی است.
cat اين پسوند براي انجمن هاي فرهنگي، تربيتي و زبان شناختي كتلن (Catalan) در نظر گرفته شده است.
tech اين پسوند مربوط به سايتهای تکنولوژی است.
coop  پسوند اختصاص داده شده براي شركت هاي تعاوني مي باشد.
 jobs  سايت هاي داراي اين پسوند، منبع اطلاعات انساني براي مديران مي باشد كه قصد استخدام كارمند را دارند.
 mobi  كاربرد اين پسوند براي پايگاهاي فروش و سرويس دهي محصولات موبايل مي باشد.
 pro   اين پسوند براي سايت هايي كه در حوزه اينترنتي افراد حرفه اي فعاليت مي كنند در نظر گرفته شده است. مانند دانشمندان علم فيزيك، حسابداران، حقوق دانان و …
 travel  اين پسوند مختص شركت ها و سازمان های ارائه دهنده خدمات مسافرتی مي باشد.

نام دامنه باید به راحتی در ذهن ها ماندگار شود، نمونه ای از دامنه های ثبت شده که همواره در ذهن مخاطبین ماندگاری دارند google.com ، apple.com و aparat.com هستند.
بهتر است نام دامنه مرتبط با زمینه فعالیت وب سایت باشد، به عنوان مثال دامنه های ketabnak.com ، mobile.ir ، estekhdam.com به ترتیب متعلق به شرکت ها یا برند هایی هستند که در زمینه موبایل، کتاب و استخدام فعالیت دارند، مرتبط بودن نام دامنه با زمینه فعالیت وب سایت باعث می شود ربات های موتور های جستجو و بازدیدکنندگان از وب سایت خیلی راحت تر زمینه فعالیت وب سایت را تشخیص دهند و استفاده از این نوع دامنه ها باعث جلب اعتماد مشتری و موتور های جستجو می شود و بدون شک در موفقیت شما نقش بسزایی خواهد داشت.
به هیچ عنوان از اعداد و کارکتر های اضافه در انتخاب نام دامنه استفاده نکنید، نمونه ای از دامنه هایی که در آن ها از کارکتر های اضافه استفاده شده است : iran-learn.com که در آن از کارکتر دش (-) استفاده شده است، server4you.com استفاده از عدد 4 در نام دامنه، sserver.com استفاه از دو حرف ss در کنار یک دیگر.
از پسوند های رایج و متداول جهت ثبت دامنه استفاده کنید، شاید برای شما هم جالب باشد اما 70 درصد از کاربران اینترنت عادت دارند نام دامنه را با پسوند های رایج و متداول مانند com. و ir. در مرورگر خود وارد کنند، پس از همان ابتدای کار سعی کنید پسوند های ir. و com. را برای وب سایتتان به ثبت برسانید.
آدرس دامنه شما باید منحصر به فرد باشد و به هیچ عنوان کپی برداری شده نباشد، از نام برند های بزرگ و مشهور در انتخاب نام دامنه استفاده نکنید و این را بپذیرید که اعتبار شما متعلق به شماست و اعتبار دیگران متعلق به دیگران، پس به هیچ عنوان از نام تجاری دیگران در انتخاب نام دامنه استفاده نکنید، این موضوع اگر چه از لحاظ قانونی برای شما دردسر ساز نباشد اما قطعا به اعتبار شما در آینده ضربه وارد می کند، نمونه دامنه ای که در آن از نام برند های بزرگ استفاده شده است را می توان apple-server.com نام برد، البته ممکن است این دامنه اصلا وجود نداشته باشد و فقط جهت تفهیم موضوع بیان شده است.
نام دامنه باید کوتاه و کمتر از 12 حرف باشد، نمونه ای از دامنه های کوتاه و روان yahoo.com و alexa.com هستند.
دامنه مناسب برای همه به یک شکل نوشته می شود، به عنوان مثال دامنه سرور فور یو دات کام را می توان به دو صورت server4you.com و serverforyou.com نوشت، به ظاهر ممکن است استفاده از چنین دامنه هایی برای مخاطبان شما کمی جذاب هم باشد اما در حقیقت استفاده از این نوع دامنه ها برای برند های نوپا که تازه تاسیس شده اند دردسر ساز خواهد شد.
از کلمات کلیدی در نام دامنه استفاده کنید، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با فعالیت وب سایت شما هموراه باعث می شود در موتور های جستجو خیلی سریع تر از رقیبان خود سبقت بگیرید به عنوان مثال دامنه هایی مانند downloadmusic.com و musicirani.com می توانند به ترتیب در کلمات کلیدی و رقابتی مانند دانلود موزیک و موزیک ایرانی در صدر نتایج موتور های جستجو باشد.
عجله نکنید، در انتخاب و ثبت یک دامنه هیچگاه عجله نکنید و زمان زیادی را صرف بررسی و انتخاب بهترین ها کنید تا در سال های بعد از انتخاب نام دامنه خود پشیمان نشوید.
دامنه ir. سایتتان را از همان ابتدای کار به ثبت برسانید، بار ها و باره ها شاهد این بوده ایم که افراد دامنه های بین المللی com. بسیار زیبایی برای خودشان به ثبت رسانیده اند و مشغول استفاده از دامنه بین المللی خود شده اند اما پس از مدت اندکی که تصمیم گرفته اند دامنه ir. وب سایتشان را نیز ثبت کنند متوجه شده اند که پسوند دات آی آر همان دامنه قبلا توسط شخص دیگری به ثبت رسیده و در حال استفاده است و یا این که ثبت کننده دامنه آی آر تصمیم دارد آن را با قیمت بسیار هنگفتی به شما بفروشد.

0